Kineziológia + EFT

Lelki edző

Lelki edző

11 aranyszabály az élethez

ami szerint igyekszem élni az életemet

2020. június 12. - Lelki edző

 

  1. Ne ítélj meg senkit!

Nem tudod honnan jött, nem tudod mit és miért mond. Nem ismered a tudatalatti programjait, ő sem, nemhogy te. Mit érdekel, hogy milyen ruhát visel? Mit érdekel téged, hogyan éli az életét? Mit érdekel, miben hisz? Mit érdekel, hogy milyen vallású? Mit érdekel, hogy kire szavaz? Amíg ez nincsen hatással a te életedre, addig ez nem a te dolgod. Ha kihat a te életedre negatívan, akkor persze már te húzod meg a határt!

 itelkezes.jpg

  1. Húzd meg a határaidat!

Eddig és ne tovább! Ezt te döntöd el, minden körülmények között, nem számít, rang, életkor semmi. Ha te valamit nem tudsz vagy nem szeretnél megcsinálni, akkor mondj NEM-et! Ha valaki kritizál, bánt téged, akkor is hagyd ott. Persze én tudom, hogy ez sokszor nem egyszerű, ilyenkor jövök képbe én, vagy valamilyen segítő. Ez valakinek könnyen megy, valakinek nem.

  1. Bocsáss meg!

A harag és a düh a TE testedben van, TE cipeled és TE érzed. A másik, akire haragszol nem. Akkor megéri? Nem. Korábbi blogbejegyzésem: https://lelkiedzo.blog.hu/2018/07/09/kinek_fontos_a_megbocsatas

 „Haragudni valakire olyan, mintha mérget innánk és azt várnánk, hogy a másik haljon meg!” (Buddha)

Meg tudtál bocsátani mindenkinek? Meg tudtál bocsátani saját magadnak?

  1. Fogadd el magadat!

Ha te elfogadod magadat, ha nem is 100%-ig, de legalább 90, akkor kevesebb gondod lesz az életben. Szerintem ehhez szükséges önismeret, mert különben elvisz az a nagy egod. Sokan azt hiszik, hogy ismerik magukat, de én nem vagyok ebben biztos. Abban igen, ha valaki jól van és jól érzi magát, akkor nem kell ilyesmivel foglalkoznia, de ha nem, akkor érdemes. És nem mindig és állandóan. Amikor elakadunk, akkor érdemes segítséget kérni, de egyébként saját magunk tudjuk élni az életünket. Fontos, hogy ne támasz legyen a segítség hosszú távon. Én nagyon régóta foglalkozom már ilyen témákkal és láttam sok olyan esetet, amikor valaki egy színre, egy képre, egy hangra hogyan reagált. Ezeket nem lehet kiszedni valakiből csak úgy, ehhez szükséges egy módszer. Ahhoz is kell egyfajta bölcsesség, hogy mit engedjünk el, mit fogadjuk el és min változtassunk.

„Istenem, adj nekem türelmet,
Hogy elviseljem, amit nem tudok megváltoztatni,
Bátorságot, hogy megváltoztassam, amit tudok,
És bölcsességet, hogy e kettőt meg tudjam különböztetni.”

(Reinhold Niebuhr)

  1. Fogadd el a többi embert olyannak, amilyen!

Ha az előző pont megvan, akkor igazából ez magától működik. Ha már nem zavar magadban a panaszkodás, akkor másokban sem fog. Ha nem zavar a saját agressziód, másokban sem fog. Ezt hívják tükörnek. Ha megbékélsz a tükörrel, akkor mindenkivel. Na, ez szerintem nem egyik napról a másikra megy.

  1. Vállalj felelősséget az életed minden mozzanatáért!

Ez egyértelműen nehezen megy az embereknek. Mindenki és minden felelős az életünk alakulásáért, csak mi nem. Mindig a gazdaság, a politika, a főnök, a szüleim. Nem. Ők hatottak rád és mindenki hat rád, de ha te meghúzod a határt, nemet mondasz és más irányba indulsz, akkor mindegy. És ha változtatni szeretnél, mindig tudsz is. És a programok, akármilyen mélyen is ültették beléd, megváltoztathatók, ha szeretnéd, ha van szándék és felismerés.

felelosseg_dalai_lama.jpg

  1. Csökkentsd a stresszt a mindennapjaidban!

Küldetésem, hogy megismerje minél több ember, hogyan lehet a stresszt csökkenteni. Én nagyon sokáig és még most is sok helyzetben stresszelek, de egyre kevesebbszer. Van egy szuper módszerem, ami megnyugtat, nemcsak engem, másokat is. Ezt mindenki elmondta a beszélgetés, kopogtatás (EFT) után, hogy nyugodtabb. Ez nem csoda, csökken a kortizol szint ennek hatására.

  1. Ismerd meg önmagad!

Küldetésem, hogy ismerd meg, mik mozgatnak. Legalább a legfontosabb programjaid kerüljenek a tudatos szintre, a legzavaróbbak, amik téged akadályoznak az életben, azokat változtasd meg. Ez nem nekem jó, hanem neked. Ha neked jó így, ahogy vagy, nem zavar semmi, nincsenek félelmeid, akkor rendben.

Az önszabotázs igen gyakori probléma, nem tudom, miért nem úgy alakul az életem, ahogy szeretném. Mert 90-95%-ban a tudatalattid irányít (Bruce Lipton). Ehhez pedig nincs kulcsod, hogy kinyisd.

Nekem van egy.

  1. Minden ember egyenlő!

Ha valaki azt érezteti veled, hogy te kevesebb vagy az sem jó, és az sem, ha azt érezteti, hogy sokkal több vagy. És te se érezd úgy, hogy valaki több, mert okosabb, szebb, gazdagabb (vagy csak ezeknek tűnik). Sosem lehetsz kevesebb, ahogy több sem lehetsz soha senkinél. Ezt úgy gondolom nem annyira szoktuk betartani és vagy alábecsüljük magunkat vagy túl. Egyik sem egészséges.
szepes_maria.png

  1. Legyél hálás!

Ha hálás vagy azért, amid van, értékeled azt, ami megadatott, az már egy jó kezdet. Előbb-utóbb a hála érzése is megérkezik mellé és ha így lesz akkor tudod majd, hogy mekkora különbség van tudás és érzés között!

hala.jpg

  1. Szeresd magadat!

A legfontosabb talán, hogy szeresd magad. Úgy, ahogy vagy és olyannak, amilyen vagy. Ehhez nem árt az előbbiek közül is néhányat megvalósítani, magától az ágyban ülve keveseknek adatott meg.

 sziv_no_lufikkal.jpg

Ezek mind szabályok, amiket én is igyekszem betartani és küldetésemnek is tartom őket, hogy minél több emberhez eljussanak a blogomon vagy személyes találkozás során.

Remélem neked is tetszenek.

Ha úgy érzed, hogy elakadtál keress bátran. 

Elérhetőségeim:

Honlap: www.lelkiedzo.hu

Facebookon is fent vagyok!

Saját gondolataim, minden jog fenntartva :)

süti beállítások módosítása