Kineziológia + EFT

Lelki edző

Lelki edző

12 figyelmeztető jel, hogy nem szereted magadat eléggé

2020. június 23. - Lelki edző
  1. Bántod magadat és másokat

A bántás bármilyen formája előfordulhat. Akár szavakkal, akár tettekkel. Egyfajta önbüntetés ez. Aki nem szereti magát sajnos gyakran ezt leplezni szeretné és másokat kezd el bántani szavakkal és máshogyan, felhívja a figyelmet mások hibáira, kritizálja őket, hogy kevésbé legyen fájó a saját „hibája”. Ezzel együtt jár, hogy úgy érzi nem szerethető, vagyis akkor biztosan az ellenkezője. Valamiért hibáztatja magát és nem szereti saját magát olyannak, amilyen. Társulhat hozzá önbántás is akár.

  1. Elítélsz másokat és magadat is

Aki ítélkezik, látszólag másokat ítél el, de ennek sokszor véleményem szerint az az oka, hogy saját magát is elítéli az ember. Mint az előző pontban is.

itelkezes12.jpg

  1. Kellemetlen és kötelező programokkal teli az életed

Tele van az életed kellemetlen és kötelező dolgokkal. Az nem elég, hogy hát az élet ilyen és persze nincs mindenkinek választása. De igen, NEM-et mondani lehet nagyon sokszor. Tele van a szókészleted a muszáj, kell és kellene szavakkal. Nem veszed észre, hogy nem muszáj és nem kötelező semmi csak levegőt venni, választásod mindig van. Máshogyan mindig megoldhatsz egy élethelyzetet. Látod, mennyien máshogyan oldják meg az életüket a vírus miatt, akár te is. 3 hónappal ezelőtt ez is elképzelhetetlen lett volna.

  1. Nem mered megmutatni ki is vagy valójában

Idomulsz másokhoz, alkalmazkodsz és szeretnél olyan szerepben feltűnni, ahogy SZERINTED látni akarnak. Ezzel egy a baj, el fogsz szédülni, ha mindig arra forogsz, amerre mások szerinted gondolják és sokkal visszatetszőbb leszel. Úgysem tudod, ki mit szeretne, egy biztos az eredeti éned legalább olyanokat vonz és olyanoknak fog tetszeni, akiknek érdemes.

maszkok.jpg

  1. Nem azt csinálod, amit szeretsz

Nem olyan a munkád, amit szeretsz és még a szabadidődet sem úgy töltöd. Egyszóval nem engeded meg magadnak, hogy jól érezd magad. Akár még úgy is gondolhatod, hogy nem érdemled meg.

  1. Nem vagy magadnak elég fontos

Hát az a rossz hírem van, hogy senkinek nem leszel elég fontos. Neked kell magadat fontosnak gondolni és érezni. Ne mástól várjuk el, hogy én legyek neki a fontos, mert ő egy másik ember és máshogyan fogja ezt kivitelezni. Te önmagadnak legyél fontos!

  1. Nem figyelsz magadra, és a tested jelzéseire

Nem törődsz az egészségeddel, megeszel olyan dolgokat is, amik lejártak J. Nem is hagysz magadnak elég időt enni vagy inni. Nem figyelsz arra, ha a tested jelez, hogy például fáradt.

  1. Függőségeid vannak

Aki nem szereti magát előfordul, hogy úgy érzi van benne valami, amit el akar nyomni. Vagy van benne egy erős hiányérzet, például nem kap elég szeretetet. Azt hiszi, ezt másoktól kell kicsikarni és kijátszmázni, de valójában nem. Bőven elég, ha te szereted magadat. Előfordulhat, hogy függőségekbe menekül, aki nem szereti magát, ez lehet dohányzás, társfüggőség vagy vásárlási függőség, de akár drogfüggőség is. Ha valaki 100%-ig szereti magát, bántaná a testét és az egészségét? 

dohanyzas.jpg

  1. Elviseled, ha bántanak

Lehet ez is az egyik oka annak, ha valaki hagyja, hogy csúnyán beszéljenek vele vagy bármilyen módon bántsák. Mélyen legbelül úgy érzi, hogy nem szerethető, nem érdemli meg a normális életet. Elhitte ezt valakinek. Sokat hallotta vagy valamiért ezt szűrte le a világból. Akárhogy is, azt a hiedelmet erősítette meg magában, hogy nem értékes, nem szerethető. De ez nem igaz. Minden ember értékes és minden ember más és másban jó. Egyedi vagy és különleges, ha nem tudnád!

  1. Magadat sorolod leghátra

Ismerős? Ez nem mindig szembetűnő megalázkodás, de sokan, ha magukért kell tenniük meg sem mozdulnak, de ha másért kell, akkor azonnal. Ismersz ilyet?

  1. Nem értékeled magadat eléggé

Nem vagy tisztában az értékeiddel, az erősségeiddel, vagy, ha igen, alábecsülöd ezeket és nem hiszed el, hogy így van. Talán nem is szereted a dicséretet. Nem is érted, hogy neked szól.

  1. Nem tudsz egyedül lenni

Aki nem szereti magát eléggé, általában nem szívesen van egyedül. Miért? Mert nem szeretne szembesülni saját magával. Érzi, hogy valami nincs rendben, de inkább munkába vagy kötelező és egyéb programokba menekül. Ehhez társulhat alvászavar is akár.

Ha ezek nem rövid élethelyzetek, akkor érdemes elgondolkozni ezeken, főleg, ha ezek közül több is igaz rád. Ez csak egy szubjektív írás, te érzed mélyen belül, hogy így van-e.

 

Te mennyire szereted magadat 0-10-es skálán? Tippeld meg!

 

Lehetne ez még jobb?

 

Hogyan?

 

Valósítsd meg!

 

Remélem tetszik az írásom, ha igen, oszd meg bátran. 

Ha úgy érzed, hogy elakadtál keress bátran. 

Elérhetőségeim:

Honlap: www.lelkiedzo.hu

Facebookon is fent vagyok!

Saját gondolataim, minden jog fenntartva :)

 

süti beállítások módosítása