Kineziológia + EFT

Lelki edző

Lelki edző

5 dolog, amiért nem érdemes panaszkodni

+1 kérdés, amitől jobb lesz az életed

2018. november 08. - Lelki edző

Miért nincs értelme panaszkodni?

  1. Sok energiádat elviszi

 energia.jpg

Azt szoktam mondani az ügyfeleknek, meg magamnak, hogy ennyi idő alatt meg is oldhatnád a problémát, amennyit siránkozol rajta J Valójában semmi értelme, csak szajkózzuk ugyanazt napról napra, hónapról hónapra, évről évre és észre sem vesszük, hogy ennyi idő alatt már régen tehettünk volna azért, hogy ez vagy az NE így legyen. Mindenen lehet változtatni, ha nem akkor a hozzáállásunkon. Vagy a helyzetet old meg vagy magadban rendezd le.

  1. Minél többet panaszkodsz, annál több rossz fog történni veled

Nem hiszed el? Nem kell. De a szegény embert az ág is húzza mondásunk szerintem nem véletlen.

Ami még biztos, hogy sokkal több rosszat fogunk észrevenni, ha erre koncentrálunk.

Abból veszünk észre többet, amire figyelünk.

  1. Azzal, hogy panaszkodunk nem a megoldást keressük, csak sajnáltatjuk magunkat

Azt szeretnénk elérni, ha mindenki azt mondaná, jajj, te szegény. DE ettől neked miért jó? Mert egyetértenek veled, mert igazolják azt, amit Te gondolsz, hogy az élet kemény és igazságtalan. A MIÉRT az áldozatok kérdése, a HOGYAN azoké, akik szeretnének változtatni. Ezzel eljutottunk a következő pontig.

  1. Áldozat típussá válsz

Beleéled magad abban, hogy áldozat vagy, ebből a szemszögből nézel a világra. Magad is elhiszed, hogy neked a legrosszabb a világon és ezt különböző helyzetekkel igazolod is. Az egyik legveszélyesebb játszma ez. Játszmákról kicsit bővebben itt olvashatsz: https://lelkiedzo.blog.hu/2018/06/24/mi_az_a_jatszma_es_ki_jatssza

Az áldozat típus könnyebben lesz beteg, hamarabb válik depresszióssá és egész életében boldogtalan. Persze mindig másokat hibáztat érte. Hát sajnálom, most megtudod, hogy senki nem felelős azért, hogy Te boldogtalan vagy, csak TE! Ezzel a következő ponthoz jutottunk.

 aldozat.jpg

  1. Kiadod a kezedből az irányítást

Azzal, hogy másra hárítod az okát annak, hogy neked miért boldogtalan az életed, átadod az irányítást más embereknek. Így ők tudják irányítani azt, hogy boldog vagy boldogtalan legyél.

Valójában azt próbálod magadnak bizonyítani, hogy hát látod, nem lehet ezen változtatni. Ugye? Neked sem menne.

Ha valaki netán azt mondja, hogy véleménye szerint lehetséges ezen változtatni, akkor csökönyösen állítja az ember, aki szereti az áldozat szerepét, hogy nem nem, ezt én nem hiszem el, ne gyere nekem ezzel a hókuszpókusszal.

Miért nem örül neki valaki, ha Te mást állítasz? Még a végén, be kellene látnia, hogy máshogyan is lehet. Akkor mi lesz? Ezt szokta meg, ezt ismeri. Az emberek gyakran ragaszkodnak kellemetlen élethelyzetekhez, szerepekhez, játszmákhoz, mert azt ismerik, és az ismerős helyzet még mindig jobb az ismeretlennél. Hát erre mondják, hogy lépj ki a komfortzónádból. Hajrá! Rájössz, hogy sokkal többre vagy képes, mint, amit most jelenleg gondolsz magadról!  

Andrew Matthews nagyon frappánsan fogalmazta ezt meg:

,,Szeretnéd tudni az örök nyomorúság receptjét? Íme: Gondold ki, hogy a világnak milyennek kellene lennie. Alkoss szabályokat arra, hogy az embereknek hogyan kellene viselkedniük. Aztán, amikor a világ nem engedelmeskedik, akkor mérgelődj nagyokat!”

Miért „jó” a panaszkodás az embereknek?

Látszólag két olyan érvet tudok, amit az emberek pozitívumként fognak fel és, ami miatt azt gondolják, hogy jó dolog panaszkodni. Csökkenti a stresszt egyesek szerint, mert kibeszélhetik magukból a problémájukat. Persze ettől nem oldódik meg, de rövid ideig jobban érezzük magunkat. Ebben van részigazság. Ha szakembernek panaszkodunk, akkor ő ezt valószínűleg helyén tudja kezelni, de ha a barátainknak, akkor ők nem valószínű. Csak idegesek és feszültek lesznek a közelünkben és kicsit átrakjuk rájuk a bajainkat. És hosszú távon el fognak kerülni minket, mert senki nem szeret olyanokkal beszélgetni, aki mindennek csak a negatív oldalát látja.

A másik ok, hogy társadalmilag így csatlakozunk az emberekhez. Megfigyelted már? Ha valakivel hosszabban beszélsz, szinte mindig a negatív dolgokról beszél? Neki milyen rossz, milyen nehéz a munka, milyen rossz az idő, milyen hülyék a kollégái. Ennek az egyik oka, hogy ezt láttuk felnőve. Ezt kódoltuk, hogy jobb, ha panaszkodom, mert akkor nem néznek ki, nem vet ki a falka.

kapcsolodas_emberekhehz.png

A társadalomban azzal, hogy milyen rossz nekem, jobban be tudunk illeszkedni, mint azzal, hogy nekem milyen jó. Ugye? Én most is hallottam olyat, aki ki is mondta egy pozitív dolog elmesélése után, hogy: "Hát ezt ne mondd el senkinek!"

Miért ne? Azért mert már őt is zavarta. Mert senki nem örül, ha Te jól vagy, mert akkor rájön, hogy lehet változni, hiszen van, akinek sikerült és szúrni fogod a szemét. Az emberek nem szeretik, ha valaki jobb valamiben, mert a szívük, lelkük mélyén tudják, hogy ők is képesek lennének ezekre a dolgokra, de azért ugye tenni kell és az macerás.

A másik oka, hogy sajnos az emberek másokhoz viszonyítják magukat, így jobban szeretik azt hallani, hogy valami nem működik, vagy, hogy valami nem sikerült.

Ha a másik ember nem volt beteg mostanában, szereti a munkáját és jól megvan a párjával, akkor irigykedni kezdünk és leértékeljük magunkat. Magunkat kicsinek érezzük és azt gondoljuk, az élet nem fair és egyre jobban belekerülünk egy negatív spirálba.

Ami nem jó ötlet, mert az agyunk úgy van felépítve, hogy azt teszi, amit mi kérünk tőle. Vagyis, amikor reggel felkelünk, és azt mondjuk vagy gondoljuk: Remek, ma is el fogok késni, és biztosan leszúr a főnököm. Kérésed számára parancs, tádám, ez fog történni!

A mi kultúránkban, itt Magyarországon nem tudsz úgy beszélgetni hosszan emberekkel, hogy nem mondasz valami negatívat a szomszédra, a pénzügyi helyzetedre stb. Ha igen, ki fognak nézni és nem leszel jó beszélgetőpartner. Beképzeltnek és sok mindennek fognak tartani. Könnyebb nekik azt gondolni, hogy veled van a baj, mint azt, hogy magukkal.

Akár megszoktuk ezt, akár nem, ezen nagyon fontos MÉG MA változtatni!

Nem lesz egyszerű, de megéri!

Át kell programozni az agyunkat, na nem kell megijedni, azért ennyire nem nehéz a helyzet.

Nézőpontot kell váltani!

Ha valamire sokat figyelünk, fókuszálunk, azt jobban észrevesszük. Az Agykontroll tanfolyam első napján megkérdezte Domján László hány piros autót láttunk idefele? Nyilván nem tudtuk, mert nem figyeltük. De hazafele azt mondta, akkor figyeld meg hány piros autót látsz majd hazáig. Akkor mindenki tudta, mert arra figyelt, igazából ennyire egyszerű a képlet.

Fókuszálj az életedben, arra, ami jó. Senki ne mondja, hogy ilyen nincs, mert odamegyek és megcsípem J.

Ha ezt olvasod, akkor van számítógéped, áramod és valószínűleg egy meleg hely, ahol olvasol. Máris van jó az életedben, igaz? Hurrá!

Persze kell hozzá gyakorlás, nem állítom, hogy egyik-napról a másikra ez megváltozik, csak kezdj el figyelni a jóra, ne pedig a rosszra.

Azt a kérdést tedd fel magadnak, milyen jó dolog történt ma velem?

Milyen kedves emberekkel találkoztam?

Milyen finomat ettem?

Ugye milyen jó, hogy van hova hazamennem stb.

papir_gondolkodj_pozitivan.jpg

Nem kell nekem hinni és sokan nem is fognak és jönni fognak, hogy ne mondjam már, hogy lehet változtatni ezen vagy azon. Sokan szeretik állítani, hogy mindenen nem lehet változtatni, mert így könnyebb elfogadniuk, hogy ők nem tudnak, illetve nem akarnak tenni érte.

Azt szeretném mondani, hogy nagyon sok olyen eset van a történelemben, hogy valaki rájött, hogy csupán a gondolatai, nézőpontváltás által és a tenni akarás révén sokat változtatott az életén. Én hiszek ebben! Ezért is lettem coach.

Sokan azt gondolják, hogy a másikkal van a baj és a másiktól vagyok szomorú, ideges és feszült. Ha el tudjuk fogadni, hogy ez nem igaz és a másik emberen NEM TUDUNK VÁLTOZTATNI, akkor jó úton vagyunk. Mi más embereken nem tudunk változtatni, mi csak magukon tudunk. Vagy úgy, hogy elegánsan elkerüljük, aki negatív hatással van ránk, vagy ennél jobb, ha megtanulunk olyan technikát, amitől nem fog zavarni, hogy ő olyan, amilyen.

Mindenkivel előfordulhat, hogy elindul a lejtőn, és a legnagyobb igyekezet ellenére, egy-egy élethelyzet megviseli, ilyenkor nem kell megijedni. Lehetőség szerint kérjünk meg valakit, hogy szóljon ránk, hogy ne panaszkodjunk, ne induljunk el egy negatív körbe. Tegyünk ki cetliket a lakásban, a hűtőre, oda, ahova sokat járunk, hogy lásd mindenben a jót!

Mindig azt mondd: Rendben, ez a helyezet, mit tudok tenni, hogy jobb legyen????

Hogyan tudok ezen változtatni?

dollar.jpg

Ez az 1000 dolláros kérdés, mert így egy előremutató kérdést teszel fel az agyadnak, (spirituálisabbaknak, a Felsőbb Hatalomnak, Istennek), ami vagy aki keresni és kutatni fogja a megoldást!

Ha nagyon mélyen beleragadtál az áldozat szerepben, gyere el hozzám, én szívesen segítek kijönni onnan!

Aki nem hiszi, járjon utána!

Képek: Pixabay

Elérhetőségeim:

Heinrich Nóra

Honlapom: www.lelkiedzo.hu

E-mail címem: lelkiedzo@gmail.com

Telefonszámom: 06-20-363-13-88

 

 

süti beállítások módosítása