Kineziológia + EFT

Lelki edző

Lelki edző

Ekcéma és, ami érzelmileg mögötte van

A legtöbben azt gondolják, hogy az ekcéma kizárólag fizikai eredetű a tünet, de a háttérben egy egész érdekes ok húzódik meg, és mindjárt hozok Neked két példát is, hogy szemléltessem

2023. június 19. - Lelki edző

Éva, úgy keresett fel, hogy nagyon sokat stresszel a lakásuk felújítása miatt, már csak ez hiányzott neki a vállalkozása mellett. Már a telefonban elpityeredett. Bár a lakásfelújítás valóban stresszes, mégis egyértelmű volt számomra, hogy van ennek a problémának egy mélyebb rétege is. Bár ez egyáltalán nem volt fókuszban, a történet szempontjából fontos. Évának egy ideje ekcémája volt. Minden felírt kenőcsöt, és olyat, amit lehet erre kapni kipróbált. Természetesen bőrgyógyásznál is járt. El volt keseredve, hiszen végső soron nem segített neki semmi.

Ekkor jött el hozzám. Röviden elmondtam, pár mondatban, hogy mit fogok csinálni. Elkezdtünk foglalkozni először a tényekkel, amiket mesélt. Egy speciális módszert használtunk, a mélyből a fényre technikát. Dolgoztunk azzal, hogy kimerültnek érzi magát és túl sok a feladat a ház körül és elkezdtük csökkenteni a stresszt ennek kapcsán.
Majd, ahogy mesélt erről, egyre többször szóba került az édesanyja. Kiderült, hogy volt egy elfojtása az Anyukájával kapcsolatban, amiről nem is tudott, de ez felszínre került és menedzseltük.

Miért működött, amit csináltunk?

A legtöbb esetben nem is tudjuk, hogy van valamilyen elfojtásunk és a testünkben keringenek feldolgozatlan érzelmek, pedig igen. Mivel ez nem tudatos, így nem is tudunk rajta tudatosan változtatni. Csak azt érezzük, hogy nincs jó kedvünk, erőtlenek, gyengék és frusztráltak vagyunk, de mi magunk sem értjük pontosan az okát. Így volt ezzel Éva is.

Már az is sokat segít, ha megértjük, hogy mi zajlik bennünk és mi az, ami miatt valójában rosszul érezzük magunkat. De ez még sokszor kevés. Ezért fontos a felbukkanó elnyomott érzelmekkel dolgozni különböző stresszoldó technikákkal. Ezek ki is vezetjük a testedből ezeket a kellemetlen érzéseket. Megnyugtatjuk az elmét és a testedet azzal kapcsolatban, ami történt.

Éva összefoglalta az alkalom végén, hogy mikre döbbent rá és mondta, hogy nem is gondolta, hogy emögött, amin már hetek óta rágódik, egy teljesen más dolog állhat. A felszínen kereste a megoldást, ahogyan mindannyian tesszük helytelenül.  
Az ilyen alkalmak során nagyon sok minden új megvilágításba kerül. Volt, aki szó szerint azt mondta, hogy megvilágosodott, de sokan szokták azt mondani, hogy összeállt a puzzle.

Az összekuszálódott szálakat, kibogozzuk és ha tudjuk, hogyan kell ezt csinálni, akkor ez előbb-utóbb otthon is rutinná válik.

Miért? Ahogyan csökken a stressz szinted és egyre kevésbé vagy egy alarm, készenléti állapotban, a racionális elméd is jobban tud teljesíteni. Nem érzelmek vezérelte reagálásban vagy, hanem tiszta elmével jelen vagy és jobban rálátsz magadra is adott témával kapcsolatban.

Említette, hogy még aznap találkozik az anyukájával és kiderül, hogy érzi majd magát. Később beszámolt a találkozóról, és úgy érezte, hogy másképp viszonyult az anyukájához és pár nappal később telefonon mesélte, hogy képzeljem el, az ekcémája elmúlt a kezéről!

Volt egy másik kliensem, aki már eleve azzal keresett fel, hogy változtatni szeretne az édesanyjával való kapcsolatán. Szandra, a 30-as éveiben járó felelősségteljes munkát végző nő. Úgy érzi, hogy nem megfelelő köztük a viszony és ezen biztosan lehetne javítani. Gyakran úgy érezte, hogy nagyon bevonódik, amikor Anyukáját éri valami. Illetve ő is sokszor úgy érezte, hogy nem tud határt szabni Anyukájának.

A bőr is a határ köztem és az emberek között, lehet, hogy nemcsak puszta véletlen, hogy pont így mutatkozott meg a probléma?

ekcema.jpeg

Több alkalommal dolgoztunk együtt Szandrával speciális felderítési technikámat használva. Minden alkalommal egyre több esemény, élethelyzet és érzelem jött felszínre, amikkel teljesen különböző módszerekkel dolgoztunk. Az alkalmak között szorgalmasan végezte a házi feladatokat is és mindig volt valamilyen kisebb vagy nagyobb felismerése még a kettejük kapcsolatáról.

Egyik alkalommal megemlítette, hogy mindig miután tőlem elmegy pár napig sokkal jobb az ekcémája.

Legutóbbi alkalommal pedig azt is elmondta, hogy két-három hónapja nem volt szükség a szteroidos kenőcsére sem.

Mit lehet elérni azáltal, hogy az érzelmeinket is belevesszük a képletbe minden esetben, amikor minket ér valami?

  • Kevesebb krémet használunk, így pénzt is spórolunk.
  • Ekcéma esetén, sokan szégyellik a kezüket, mert piros vagy sebes stb. Ez egy vállalkozó életében kifejezetten kellemetlen tud lenni. Minden alkalommal, amikor kézfogásra kerül a sor. Vagy ha valaki a kezével dolgozik: fodrász, masszőr, körmös és sorolhatnám, akkor rendkívül fájdalmas is tud lenni, hogy folyamatosan víz éri, hólyagos és még dolgozni is szükséges vele.
  • Csökkentjük a stressz szintünket és feloldunk konfliktusokat, ami szintén pozitív hozadéka az életünknek.
  • Szatyrok cipelésénél nem fog fájni a kezünk.
  • Sokan zavarban érzik magukat, ha például randira mennek. Izgatottan várod, hogy megfogja-e a kezedet a férfi, akivel randevúzol, de aztán eszedbe jut, hogy jobb is, ha ez nem történik meg.
  • Felgyorsíthatunk gyógyulási folyamatokat. Segíthetjük a saját testünket, hogy meggyógyítsa önmagát, ha kevesebb dologgal kell foglalkozni a mélyben.
  • Sok vállalkozó kényesen ügyel a megjelenésére és az ekcéma ronthatja ezt a képet.
  • Sokan említették nekem, hogy amikor ránéznek a kezükre, akkor undort éreznek és nem érzik magukat teljesen egészségesnek. Nem kell nagyon magyarázni, hogy ezek a negatív gondolatok is milyen hatással vannak rád, a közérzetedre és a testedre.

Te dönthetsz úgy, hogy továbbra is szigorúan anyagnak tekinted magadat. De elgondolkozhatsz azon is, hogy holisztikusan tekintesz magadra és minden helyzetben megvizsgálod az érzelmeid és rád nehezedő stresszt is.

Hogy is választhatnánk külön a testet az elmétől és szellemtől? Próbálj meg kérlek csak egy percig érzelmek és gondolatok nélkül létezni.

Mit érdemes tenned?

  • Ha nem nyomod el továbbra is az érzelmeid, hanem szembenézel velük.
  • Társulhatnak egy tünethez események vagy akár csak egy specifikus esemény, ezekkel kapcsolatban is az fontos, hogy az érzelmi töltetet levegyük róla. Nyilván megváltoztatni nem lehet a múltat, de azt, hogyan reagálsz most és hogyan reagál a tested, azt meglehet változtatni!
  • A második lépés, hogy megvizsgáljuk vannak-e bennrekedt, feldolgozatlan érzelmek. Ezek stresszét pedig eredményesen eltávolítsuk.
  • A harmadik lépés pedig, a gondolkodásmódod megváltoztatása. Ha továbbra is az van az énképedben, hogy én „beteg vagyok”, nekem ez és ez a bajom, akkor könnyen azonosulsz vele. Mindig érdemes megkeresni a hitrendszereidet, amik alapján éled az életedet, mert ezek meghatározzák a választásaidat, viselkedésedet és végső soron akár azt is, hogy van-e valamilyen betegséged vagy sem.

Ha valakinek valóban fáj a problémája és tenni szeretne érte, akkor ne csak egy tényezőt járjon körül, hanem vizsgálja meg több oldalról.

Ha ezen módszereim kapcsán vannak kérdéseid, vagy ekcémád van, ami nem akar elmúlni, pedig sok mindent kipróbáltál és orvos is látott, akkor nyugodtan írj rám Messengeren. Szívesen beszélgetek veled erről tét nélkül. Segítek megtalálni a helyes irányt. Ha úgy érezzük, hogy érdemes együtt dolgozni, nyilván arról is tudunk beszélni.

süti beállítások módosítása