Kineziológia + EFT

Lelki edző

Lelki edző

Hogyan válassz olyat munkát, ami boldoggá tesz?

2021. január 07. - Lelki edző

Sokan vannak munkakeresés közben, vagy munka váltásban, visszamennek GYES-ről és nem tudják mivel szeretnének foglalkozni. Vannak sokan olyanok is, akik nem szeretik azt, amit most csinálnak.

Sokan a megszokott rutinban keresnek állást és eszükbe sem jut, hogy élvezhetnék is akár azt, amivel az életük nagy részét töltik, amivel elmegy sok-sok munkaóra egy héten, egy évben, egy élet alatt.

Miért is ne lehetne ez olyan tevékenység, amit szeretsz, amit kedvelsz, ami örömmel tölt el?

Néhány segítő kérdés ehhez, amin töprengj kicsit, amivel ne csak egyszer, de több különböző napon is foglalkozz, amiket tegyél fel magadnak időről- időre.

Most vonatkoztass el attól, hogy mi volt a munkád, és attól is, hogy mi lehetséges és mi nem szerinted a világban.

Szánj egy kis időt a kérdések megválaszolására.

Mit szeretsz csinálni, mi tölt el örömmel? (Nem munka, bármi lehet, időtöltés, hobbi stb.)

Írj le 3-at!

Mi az, amit akkor is szívesen csinálnál, ha nem lenne pénz a Földön?

Mit csinálnál egy olyan közösségben, ahol nincsen pénz, de mindenki csinál valamit?

Mi az a téma, amivel mások hozzád fordulnak tanácsért általában?

Mi az, amiről órákig tudnál beszélni?

Hol szeretnél dolgozni? Szabadban vagy zárt térben?

Egyedül vagy másokkal?

Hány órát szeretnél dolgozni?

Azért jó, ha kérdéseket teszel fel magadnak, mert az agyad, elméd elkezdi keresni rá a választ.

agy.png

Ha azt kérdezed miért én? Mi a baj velem? Akkor erre fogja keresni a választ, mint a böngésző.

Ha azt mondom sorold fel a párod 10 negatív tulajdonságát, sajnos valószínűleg előbb jut eszedbe, mint pozitív tulajdonsága.

A hogyan már egy kicsit jobb kérdés: Hogyan oldjam meg? Hogyan induljak el?

Tudom, hogy nem sokan fognak egyetérteni a következő mondattal, de picit játssz el a gondolattal. Ez ma már ugyanolyan tudományos tény, mint sok minden más, csak nem igazán verik nagy dobra.  

Semmi nem akadályoz meg téged abban, hogy azt csináld, amit szeretnél csak te magad (a te elméd, a te korlátozó hiedelmeid).  

A te hiedelmeid, hitrendszereid, meggyőződéseid, tudatalatti programjaid és azok, amiket elhittél magadról tévesen hosszú évek alatt.  

Nem vagyok elég jó…

Nem vagyok képes rá…

Nincs hozzá tehetségem..

Nincs hozzá pénzem…

Nincs hozzá tudásom…

Nincs hozzá papírom…

És mivel ezt HISZED, ezt is fogod megvalósítani.

Dr. Bruce Lipton a hit biológiájával foglalkozik, érdemes megvizsgálni, nem istenhitről szól, hanem a hiedelmeinkről, hitrendszereinkről. 

Miért?

Mert nem akarja az agyad, hogy megbolondulj. És azért, mert már behuzalozódtak, mert már sokszor igazoltad, hogy így van. És mert ezt hiszed mélyen tudat alatt.

agyi.jpg

De mindig igazolni fogsz mindent, amíg nem kérdőjelezed meg. Amíg nem ismered fel, amíg nem változtatsz rajta és ezt nem lehet bizonyos módszerek nélkül elérni.

Így azt teszi, amit te mélyen és TUDATALATT hiszel.

És a tudatalatti programok jelentős része 0-7 éves korunk között alakul kis. Akkor még nem túl magasztos hiedelmeket alakítunk ki, de bizony kialakítunk. Például én nem vagyok szerethető, nem vagyok elég jó, én nem érdemlem meg a figyelmet, sokszor leszidnak én egy rossz gyerek, rossz ember vagyok stb. 

Sok ember gondolja, hogy nem lehet elmével, agyunkkal elérni semmit. Vannak akik, azt hiszik hülyeség, hogy minden fejben dől el. Nem tudják, hogy van tudatos és tudatalatti része az elmének és hogy a tudatalatti irányít!!! Ami nem kevesebb, mint 95% és a nap nagy részében ezt használod.

Ha valamit nagyon akarsz erőből, izomból és AKARÁSSAL és a tudatos agyaddal teszel csak érte, akkor valóban csalódni fogsz. Ez nem hoz eredményt. Vagy hoz eredményt, de vérrel, verítékkel és nem biztos, hogy tartósat. 

Ha a tükör előtt állsz és mondogatod ötvenszer, hogy gazdag vagy, nem leszel.

Én a megerősítésekben is csak úgy hiszek és úgy vált be, ha előtte csökkentem a negatív érzéseket és a korlátozó hiedelmeimet magamban, hogy be tudja fogadni az elmém. Különben kilöki az ellentétes információt.

Mint egy méregtelenítés a testnek.  

Ez is az. Méregteleníted az érzéseidet és utána jöhetnek a megerősítések. De nem fog működni addig, amíg van ott korlát, ellenállás és tagadás.

És az sem árt, ha van egy jó módszered erre, ami minden szinten hat.

Ebben tudok segíteni.

Ha bármivel kapcsolatban problémába ütközöl, írj rám.

Nem mondom, hogy holnap már olyan munkád lesz, amit szeretsz, de tegyél érte, kezdj el tanulni, tedd meg az első lépést afelé, hogy ne 40 évig, 20 évig dolgozz olyan helyen, ami nem te vagy, hanem maximum 1-2 évig és utána el tudd kezdeni azt, ami a szíved vágya, amit akkor is szívvel lélekkel csinálnál, ha nem kapnál fizetést érte.

Térj vissza az első kérdésre, mi az a 3 dolog, amit szívesen csinálsz és kösd össze őket valahogy.

„A legnagyobb hiba, amit az emberek az életükben elkövetnek az, hogy meg sem próbálnak abból megélni, amit legszívesebben csinálnának.” (Malcolm Forbes)

Én három éve folyamatosan tanulok, ez lesz a 4. év. Ez is tele lesz tanulással. De vannak céljaim, terveim és vágyaim. Ha nem teszek semmit érte, akkor csak álom marad. De ha megyek és csinálom, előbb-utóbb elérem a kitűzött célokat.

Nem mindenkinek szól ez a blog, de van, akinek segít. Maslow piramisból is tudjuk, nem mindegy melyik szintről indul a motivációd.

És nem is azt mondtam, hogy holnap álommunkád lesz, de tegyél érte, kezdd el tanulni, hobbi szinten, akár önkéntesként azt csinálni, ami érdekel, indulj el arra és tedd meg az első lépést.

És foglalkozz azokkal a hiedelmekkel, félelmekkel, amiket te építettél magad köré és, ami miatt, még gondolni sem tudsz arra, hogy a munkádat szeretheted is. 

Mozdulj meg, te nem vagy egy fa!

Elérhetőségeim:

Heinrich Nóra

www.lelkiedzo.hu

lelkiedzo@gmail.com

 

 

süti beállítások módosítása