Kineziológia + EFT

Lelki edző

Lelki edző

12+1 dolog, amit NE csinálj többet és boldog leszel!

2018. szeptember 18. - Lelki edző
  1. Ne panaszkodj

Könnyű mondani tudom, velem is előfordul, mindenkivel, eleve így működünk, hogy elmondjuk mi történt velünk aznap. Ezzel nincs is gond. Csak szerintem a legtöbb embernél a fókusz a negatív dolgokon van, azt nem tudja elmondani, hogy milyen pozitív események történtek vele aznap, csak a rosszakat.

“Ha valamit nem szeretsz, változtass rajta! Ha változtatni nem tudsz, változtass azon, ahogy gondolkodsz róla! Csak ne panaszkodj! Maya Angelou

  1. Ne aggódj

Olyan gondolatokra fordítjuk az összes erőnket és energiánkat, ami nem visz előre és nagy része sosem következik be. Nagyon szép fantáziákat találunk ki a fejünkben, hogy mit fog mondani vagy csinálni a másik, de végül nem is így történik. Megérte ezen rágódni napokig, hetekig vagy esetleg évekig? Ha aggódunk, ha nem, akkor is ugyanaz fog történni, csak kevésbé görcsösen.

„Ez a legtöbb. A vidám szív. A laza lelki tartás. Az embernek az a legfőbb bölcsessége, hogy nem aggodalmaskodik, mert tudja, hogy mindennek oka van, és erejét olyan világból kapja, ahol nincs aggodalom.” Müller Péter

aggodas.jpg

  1. Ne várj el másoktól semmit

Ebbe a hibába mind beleesünk életünk során. Nem úgy csinált valamit a férjem, ahogy szerettem volna, persze, mert ő nem én vagyok. Ha mindig elvárunk a másiktól valamit, egész életünkben csak csalódni fogunk! A másik ember máshogyan nőtt fel, mást tanult, látott az életében, másban hisz, más meggyőződések futnak a fejében, természetes, hogy nem pont úgy fog valamit végrehajtani, ahogyan mi tennénk. Kár megsértődni ezeken utólag!

„Minden ember alapvető célja, hogy boldog akar lenni. Nekem régi vesszőparipám, hogy a boldogtalanság legfőbb oka az irreális elvárás és a vágyakozás”. Náray Tamás

  1. Ne kösd feltételekhez a boldogságod

Sokszor mondjuk, majd akkor leszek boldog, ha megszereztem a diplomámat, vagy akkor leszek boldog, ha megtalál a nagy ő. Ezek sajnos nem így működnek, és addig akadályát képezed annak, hogy boldog legyél. Vigyázz ezekkel a mondatokkal!

  1. Ne hasonlítsd magad másokhoz

Te csak egy pici részt látsz minden ember életéből, nagyon pici szegletét, még a legjobb barátaid kapcsolati mechanizmusát sem látod, nem biztos, hogy ismered a játszmáikat és azt, hogy mi történik, ha csak kettesben vannak és nincs maszk rajtuk. Ne gondold, hogy a közösségi oldalakon látottak igazak, és különben is, Te nem ő vagy, nem ugyanazt az utat jártad be. Lehet, hogy ő egy másik életterületén szenvedett sokat. Vagy ott bukna el ahol te vagy erős.

hasonlitgat_masokhoz.jpg

  1. Ne félj hibázni

Már gyerekként megtanuljuk, hogy ha hibázunk, akkor rosszak vagyunk, erre az iskolában erősen rátesznek egy lapáttal. Szóval az ember azt a következtetést teszi, hogy csak akkor vagyok jó, ha nem hibázok, ha nem vallok kudarcot. Inkább ezért nem is vágunk bele semmibe, maradunk a biztosban, a már ismertnél, mert akkor kevesebb az esély a ballépésekre. De így nem lehet előrejutni sajnos. Lehet így leélni egy egész életet, sokan teszik, de akkor megfosztjuk magunkat a hibák utáni győzelmektől és a saját magunk legyőzésétől, saját magunk megismerésétől.

„Jobb felfedezni az életet és hibázni, mint biztonságban élni. Egy-egy hiba, amit elkövetünk, az ár, amit megfizetünk egy teljes életért.” Sophia Loren

  1. Ne legyél maximalista

A saját legnagyobb problémám, hogy mindig és mindenben én szerettem volna lenni a legjobb. Ilyen nincsen. Valamiben vagy akár több mindenben is lesznek nálad jobbak és akkor csak csalódott leszel. Olyan ember nincs, aki az egész életét maximumon tudja leélni. Könnyen beleszédül az ember, ha mindent tökéletesen akar csinálni. Nagyon fárasztó. Hagyj fel ezzel!

„Mindig van hiba a kristályban. A tökéletességet soha nem érjük el.” Carl Gustav Jung

  1. Ne akarj megfelelni másoknak

Kapcsolódik az előzőhöz. Nem lehet mindenkinek megfelelni. Valakinek szimpatikus leszel és valakinek nem. Valaki elfogad olyannak, amilyen vagy és valaki nem. Valaki irigységből valaki a saját korlátai miatt nem fog kedvelni. Kár időt és energiát fordítani arra, hogy napraforgóként forogj mások kénye-kedve szerint. Akkor aztán azért sem leszel szimpatikus, mert akkor meg túl kedves leszel J

„Ha valaki csak akkor tart értékesnek, ha az ő elvárásai szerint gondolkodsz, élsz, akkor valójában nem téged tart értékesnek. Hanem önmagát. Önmaga értékrendjét akarja benned viszontlátni. Mint egy tükörben. Amit ő értéknek gondol, azt szeretné benned látni, azt akarja tőled megkapni. És ha próbálsz megfelelni neki, akkor már nem TE vagy, hanem Ő.” Csitáry-Hock Tamás

  1. Ne foglalkozz mások véleményével

Az emberek elégedetlenek a külsejükkel, a lakásukkal, az életmódjukkal, a munkahelyükkel, de a véleményükkel sosem. Mindig mindenkinek, mindenről van, jól alátámasztott és érvekkel megalapozott véleménye. Mert így történt a szomszéd nénivel, akkor veled is így fog. Vagy neki nem jött össze, akkor neked sem fog. De lehet, hogy ő szuperül érezte magát egy étteremben, csak mikor Te mész már nem az a szakács és felszolgáló lesz ott és, hogy azóta sokat változott a hely. Szóval ajánlani és saját véleményt mondani ezért is veszélyes. Óvakodjunk ettől, csak, ha kéri valaki, akkor mondjuk el neki a véleményünket! Olvasd el egy másik cikkemet is, amiben a tanácsadás veszélyeiről írok: https://lelkiedzo.blog.hu/2018/05/15/miert_ne_adjunk_tanacsot

Mások rólad alkotott véleménye, nem Te vagy!

  1. Ne halogass

A tett halála az okoskodás. Az emberek gyakran tudnak valamit fejben, de nem merik meglépni. Általában ilyen-olyan korlátozó hiedelmek állnak emögött. Te mit halogatsz? Miért? Tedd meg még ma!

„Nincs olyan, hogy kezdet és vég. Csak a tett van.”Dan Millman

  1. Ne akarj megmenteni másokat

Azzal, hogy meg akarsz menteni valakit azt, sugallod felé, hogy ő képtelen rá, hogy nem bízol benne, hogy ő is felül tud kerekedni a problémán. Másrészt nem tudjuk, hogy jó-e, ha beleavatkozunk a másik életébe, tanul-e belőle? Neki kell a következtetést levonni. Ha valakit mindig elkapunk az esésnél, arra a társadalom azt mondja milyen kedves, de valójában sosem fog megtanulni esni és újra felállni. Az ember abból szokott sokat tanulni, ha kicsúszik a lába alól a talaj. És nem tudjuk, hogy mi mindig ott tudunk-e lenni a másik mellett. Ha már nem, és akkor fog először nagyot esni lehet, hogy nagyobbat esik, mint elsőre esett volna!

megmenteni.jpg

  1. Ne félj a változástól

Az emberek szeretik a biztosat és azt, amit már ismernek és nem mernek változtatni az életükön. A félelem gyakran megakadályoz minket fontos lépések megtételében is. Te mikor próbáltál ki utoljára valami újat? Mikor léptél ki a komfort zónádból?

„Ne a változástól, az állandóságtól félj!” Lao-ce

+1 Ne engedd, hogy valaki azt éreztesse veled, hogy felsőbbrendű nálad

Minden ember egyenlő, ne hagyd, hogy valaki ne így gondoljon rád! Sajnos az emberek gyakran szülőnél, főnöknél vagy rendőrnél vagy bármilyen vélt vagy valós magasabb pozícióban lévő embernél kisebbnek, gyengébbnek érzi magát. A másik is ember, neki is vannak problémái és vele is meg lehet beszélni mindent. A tisztelet megadása nem egyelő az alá-felé rendeltséggel.

„Nincs olyan, hogy jobb. Sose leszel jobb, ahogy kevesebb se leszel, soha senkinél.”Dan Millman

hierarchia.jpg

Te még mit írnál a felsorolásba? Oszd meg velem!

Egyszerre nehéz a fentieken változtatni, egyet válassz ki és kezd azzal, a következőre majd akkor térj át, ha már elértél sikereket egy korábbival!

Ha valamelyikkel nehézségeid támadnak, akkor keress meg engem a www.lelkiedzo.hu oldalon!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is.

Kövess a Facebookon is!

Ha pedig elakadtál, akkor kérj időpontot személyes beszélgetésre. 

Honlapom: www.lelkiedzo.hu

Heinrich Nóra, 06-20-363-13-88

Képek: Pixabay

 

süti beállítások módosítása