Kineziológia + EFT

Lelki edző

Lelki edző

Két csodálatos módszer fúziója, amitől boldogabb leszel

2018. augusztus 21. - Lelki edző

Röviden a coachingról

A coach szó edzőt jelent. A sportpszichológiából indult el hódító útjára a coaching, utána az üzleti életben vált ismertté és ma már az emberek a hétköznapi életükben felmerülő problémák esetén is alkalmazzák a módszert. A lényeg, hogy a coach segít az őt felkereső ügyfélnek, hogy ő segíteni tudjon magán. Nem helyette oldja meg a feladatot, azt az ügyfélnek kell megtennie. Ezért is jó az EDZŐ szó. De támogatást, iránymutatást nyújt kérdezéstechnikával, fejleszti az ügyfél önismeretét és tesztekkel, szerepjátékokkal egyéb módszerekkel segít elérni a kitűzött célt. Korábbi blogbejegyzésemben írtam már arról, hogy mit is érdemes tudni a coachingról, itt találod:

https://lelkiedzo.blog.hu/2018/04/29/12_dolog_amit_erdemes_tudni_a_coachingrol_mielott_belevagsz

Milyen jellegű témáknál veszik a legtöbben igénybe a coachingot (a teljesség igénye nélkül)?

  • munkahelyi problémáknál (munkahelyváltásnál, pályaorientációnál, vállalkozásindításnál stb.)
  • döntéshelyzetben
  • párkapcsolati problémák esetén
  • teljesítményfokozás
  • konfliktuskezelés
  • önismeret fejlesztése
  • rossz szokások
  • családi problémák
  • pénzzel kapcsolatos problémák esetén
  • időbeosztási problémák esetén

coaching-icon.jpg

Mi is az EFT?

Érzelmi Felszabadítás Technika magyarul. Nagyon sok mindenre alkalmazható módszer, ami a kínai akupresszúrás pontokon alapul, ami 5000 éves múlttal rendelkezik, ezt fejlesztette tovább Gary Craig, aki hosszú éveken keresztül kísérletezett míg megalkotta ezt a működő módszert. Kiválóan működik testi tünetek kezelésére, régi rossz emlékeknél a rossz érzés megszüntetésére, függőségek és fóbiák kezelésére is. Van benne minden, amitől jól működik. Kérdezéstechnika, NLP (neuro-lingvisztikus programozás), pontok stimulálása, az energia áramlása, érintés, a figyelem, érzelmek oldása.

Egy korábbi blogbejegyzésemben bővebben olvashatsz erről a technikáról:

https://lelkiedzo.blog.hu/2018/08/10/eft_erzelmi_felszabaditas_technika

Milyen helyzeteket tud legjobban megoldani az EFT (szintén a teljesség igénye nélkül)?

  • fóbiák kezelésére (víziszony, tériszony, félelem az egerektől stb.)
  • traumák/régi emlékek (rossz emlékek, traumák gyerekkorból vagy akár későbbről stb.)
  • függőség (játékfüggőség, internetfüggőség, kábítószer, vásárlási függőség stb.)
  • fizikai/testi fájdalom (fejfájás, gyomorfájás, vállfájás, lábfájás stb.)

eft_1.jpg

Két önmagában is hatásos és hatékony módszer összeolvadása. Elkezdtem egy évvel ezelőtt foglalkozni a coachinggal, aminek rengeteg előnye van és sok mindenre jó, de előfordulhat esetleg olyan, amire más technika hatékonyabb esetleg mással együtt (ha például eltört a kezed, menj sebészetre) J. Úgy gondoltam, hogy ezért célszerű együtt alkalmazni más módszerekkel is. Az EFT az, amivel már kipróbáltam és úgy gondolom, hogy a kettő együtt igazán hatékony és jobban működik.

Hogy miért?

A kulcs az, hogy a coaching főleg szellemi szinten működik, az EFT pedig az érzelmekre és a megrekedt érzelmek által okozott testi tünetekre helyezi a hangsúlyt. Segít megszüntetni a gyökérokot, amit kérdezéstechnikával még jobban elő tudunk segíteni.

Szerintem nagyon jól működik együtt a két technika és így még JOBB eredményeket lehet elérni és GYORSABBAN  is. A coachingban el tud jutni az ügyfél egy megoldásra, de ha sok a korlátozó hiedelme, ezt csak coachinggal nehezebb orvosolni, az EFT-el kombinálva pedig ezeket is meg tudja szüntetni.

Ha valaki szeretné, akkor lehet választani csak coachingot és csak EFT-t, de véleményem szerint a legjobb akkor, ha mind a kettőt használjuk.

A titok szerintem az, hogy ezzel a két módszerrel megvalósítjuk a TEST, LÉLEK, SZELLEM hármasát. A szellemet fejleszti a coaching, az EFT pedig a lélekre és az érintés miatt a testre is kihatással van.

A fentiek mellett még úgy gondolom, hogy előfordul, hogy valaki feldúltan érkezik hozzám, mondjuk munkahelyi konfliktus miatt.

kave.jpg

A coaching folyamat lehet, hogy teljesen más témájú pl.: párkapcsolati témájú, de nem tud arra koncentrálni az ügyfél az aznapi események miatt, így szerencsés akár a coaching előtt egy kicsit kopogtatni, így megnyugszik az coachee (alany) és jobban tud koncentrálni arra, amiért jött.

 mosoly.jpg

Kinek ajánlott?

Bárkinek, aki el tudja fogadni mind a két módszert, aki nyitott, hogy megtapasztaljon valami újat és, aki engedi, hogy hozzáérjek.

Az alábbi pontokat kopogtatom az ujjaimmal:

pontok_reszletesen.png

Mit lehet kezelni a két módszerrel együtt?

Úgy gondolom, hogy nagyon súlyos eseteket leszámítva (skizofrénia, egyéb elmeproblémák) szinte bármit érdemes megpróbálni a két módszerrel együtt. Az EFT önmagában is sok mindenre alkalmazható, a coaching pedig a tudatos agyunknak megmagyarázza ezt.

Néhány dolog, amit hatékonyan lehet kezelni a fenti módszerekkel:

  • stresszkezelés
  • konfliktuskezelés
  • érzelmek kezelése (düh, harag stb.)
  • nem tudunk megbocsátani valakinek
  • munkahelyváltás előtt vagyok
  • magánéleti problémáim vannak
  • önismeret fejlesztésre

Ha elakadtál és segítségre van szükséged, keress meg bátran.

Ha kérdésed van bármelyik módszerrel kapcsolatban, elérsz telefonon: 06-20-363-13-88-as számon, vagy e-mailben: lelkiedzo@gmail.com

Ha tetszett, oszd meg másokkal is.

Kövess a Facebookon is!

Ha pedig elakadtál, akkor kérj időpontot személyes beszélgetésre. 

Honlapom: www.lelkiedzo.hu

Heinrich Nóra, 06-20-363-13-88

Képek: Pixabay

süti beállítások módosítása