Kineziológia + EFT

Lelki edző

Lelki edző

Derékfájdalom és, ami érzelmileg mögötte lehet

avagy ismerd meg Reni történetét

2023. július 09. - Lelki edző

Az emberek többsége nem is tudja, hogy a derékfájdalmuk/hátfájdalmuk mögött valójában egy elfojtott harag található és ennek a lenyelt dühnek a terhét nem bírja a testük.

Elmesélek Neked egy történetet Reniről, akinek szintén derékfájdalma volt, semmilyen orvosi kezelés nem használt neki, de végül egy férfi iránt érzett harag csökkentésével megszűnt a fájdalma.

Reni, akkor 30 éves nő, aki külföldön él. Be kellett illeszkednie egy új országban, keresi önmagát. Kb. 5 éve tapasztalata először, hogy fáj a dereka. Elsőre azt gondolta a sok ülés miatt van. Elkezdett járni edzeni, masszázsra és jógára és természetesen orvosnál is volt.

De pár év múlva azt tapasztalta, hogy nem javul a dereka, konzerválódik a fájdalom.

Teljesen kétségbeesett. Ahogyan a legtöbben már megtanult együtt élni vele és azt gondolta, hogy ez már így marad, nem fog elmúlni soha.

Az is megfordult a fejében, hogy esetleg műtétre szorul.

Ekkor bukkant rám és elkezdtünk együtt dolgozni. Ekkor már 7 éve volt derékfájdalma. Feltártuk, hogy mi történt az életében. Bár ő a testéről akart beszélni.

Sokan, ha testi tüneteik vannak, akkor ott keresik a megoldást.

Én máshogyan dolgozom. Az érzelmeidet és életedben történt negatív eseményeket tárom fel.

Az érzelmeink hatnak a hormonháztartásunkra, hatással van a stressz szintünkre is és végső soron az egész testünkre. Ha ezek tartósan fennállnak, akkor kialakulhat akár krónikus fájdalom.

Mi emberek érző lények vagyunk. Mégsem foglalkozunk az érzelmeinkkel és nem is tanuljuk meg, hogyan lehet egészséges úton-módon kezelni az érzelmeinket.

A történet azért is érdekes, mert egy ritkán alkalmazott módon dolgoztam együtt vele.  

Miért különleges? Mert nem mondta el pontosan, részleteiben, hogy mi történt. Ezt a technikát olyan esetekben is tudom alkalmazni, amikor valaki munkája miatt nem tudja vagy nem meri elmondani a részleteket. Vagy egész egyszerűen nem tudja kimondani, hogy mi történt vele.

Ezzel bizonyítva, hogy nem szükséges feltétlenül szételemezni azt, ami történt. Nem is szükséges újra átélni és nem is mindig van arra szükség, hogy kimondd. Sok esetben azért segíti a munkámat, de ha indokolt megoldható így is.

Sokan hiszik, hogy csak akkor lehetnek jobban, ha agyon elemzik az életük minden részletét. Én ennek nem vagyok híve. Erre nincs szükség, ha velem dolgozol együtt!

Mivel én nem a sztorival foglalkozom, hanem a mögötte meghúzódó érzelmekkel, bennrekedt energiával, az érzelmi stresszel!

Elkezdtük feltárni a 7 évvel korábbi eseményeket és használni kezdtük az egyik stresszoldó módszert. Ahogyan az lenni szokott, ahogy csökken a stressz, egyre több dolog jut az emberek eszébe.

Vannak eszközeim arra, hogy ne a tudatos elméjével, hanem a tudatalattijával kommunikájak. Sajnos a tudatos elmével való beszélgetés nagyon kevés és általában nem vezet eredményre.

Majd egy esemény jutott eszébe, miközben dolgoztunk vele.

Elpityeredett. Nem mondta el, hogy pontosan mi történt. Annyit tudtam meg, hogy egy férfihez kapcsolódik a problémája és haragudott rá.

Csak a benne zajló érzelmekkel foglalkoztunk, minden érzelmet végigvettünk, hogy mit érez és hol érzi a testében.

Először azt tapasztalta, hogy vándorol a fájdalom. Máshol jelentkezett, mint korábban, még a kezelés alkalmával.

Ezek az információk is sokszor elegendőek ahhoz, hogy hatékony oldást tudjak végezni rajtad.

Feloldottuk a stresszt az érzéseivel kapcsolatban és kicsatornáztuk a testéből, ami hosszú évek óta bent keringett.

Ez az alkalom annyira hatékony volt, hogy majdnem teljesen megszűnt a derékfájása. Még egy alkalommal foglalkoztunk a derékfájás témával és a 7 éve fennálló derékfájása teljesen elmúlt (ez minden embernél eltérő lehet). Ez már 5 éve volt, azóta sem jött vissza a fájdalom.

Mi ebből a tanulság?

Hogy először is, minden mögött van érzelmi blokk, másrészt ezt hatékonyan lehet feloldani a megfelelő eszközökkel és megfelelő segítővel. Nem szükséges agyon elemezni egy élethelyzetet. Legalábbis mi nem ezt tesszük. Sokkal fontosabb az érzelem, amit társítottál hozzá és az, hogy ezt hol raktároztad el a testedben, mint bármi más.

Ahogyan csökken a stressz és kezdesz megnyugodni és nemcsak Te, hanem a tested is, egész másképp fogod látni a történteket. Ez is szinte mindig magától bekövetkezik. Vagy még ott az alkalmunkon vagy az utána következő pár napban.

Az is nagyon gyakori, hogy valakinek jó ötletei támadnak saját életével, lehetőségeivel kapcsolatban. Ugyanis, amikor már nem vagy az üss és fuss állapotában, nem vagy akkora stresszben, akkor tisztánlátást is kapsz.

Azon túl, hogy enyhíteni is tudjuk a fájdalmadat, még új nézőpontot és sok esetben megértést is kapsz az életed bizonyos eseményeivel kapcsolatban.

Szeretnéd ezt megtapasztalni? Mi tart vissza?

Ha kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy nálad is működőképesek lehetnek az általam használt technikák, akkor írj rám és beszéljünk róla. Írd meg, hogy mik a jelenlegi kihívásaid és segítek irányba állítani.

Elérhetőségeim: www.lelkiedzo.hu

E-mail: lelkiedzo@gmail.com


derekfajas.jpg

süti beállítások módosítása