Kineziológia + EFT

Lelki edző

Lelki edző

Milyen előnye van a fizikai fájdalmadnak és mi köze van a gyerekkorodhoz?

2023. június 11. - Lelki edző
�Ha megismered a fájdalmad előnyeit és hogy ennek mi köze lehet a gyerekkorodhoz, akkor könnyebben megszabadulhatsz stressz alapú fizikai tüneteidtől.
Mire is gondolok pontosan, milyen előnye van annak, hogy éppen fáj a fejed/gyomrod?
Elképzelem, hogy erre a kérdésre a legszívesebben hozzám vágnál valamit. Előnye? Annak, hogy szenvedek, hogy fáj? Hogy nem tudok dolgozni? Hogy le kell mondani a mai ügyfeleimet? Hogy úgy fáj a fejem, hogy gondolkozni sem tudok?
Viszont ettől még sajnos igaz.
�Semmit, de semmit nem csinálunk úgy, még öntudatlanul sem, hogy annak ne lenne valamilyen, F. Várkonyi Zsuzsa szavaival élve, perverz előnye. (Nagyon ajánlom őt és a játszmák című sorozatot a YouTube-on).
�A tudatalattinkban van egy csomó program, ami fut. Ezek közül valamelyik támogat és valamelyik pedig korlátoz és hátráltat minket.

�De mindennek van valamilyen előnye számunkra. Például azért választjuk ezt, mert így éltünk túl. Gyerekként sok túlélési mechanizmust alakítottál ki, hogy túléld a szüleidet és a környezeted hatásait.
Mi lehet az előnye annak, ha fáj valamid? Milyen előnye lehet a betegségnek?
betegseg77.jpg
�Figyelmet kapok általa
Ez a leggyakoribb eset. A legtöbb gyerek akkor tudott kicsikarni figyelmet a szüleiből, amikor beteg volt. Akkor kicsit körülötte forgott a világ. Akkor ápolták, szeretgették, mesét olvastak neki, finom palacsintát készítettek neki. 100%-os figyelmet kapott, vagy legalábbis sokkal többet, mint egyébként. Az elméd, mint egy szuper számítógép, mindent eltárol a tudatalattiban. Összepárosította sok gyerek elméje azt öntudatlanul, hogyha beteg, akkor figyelmet kap és az jó. Vagyis ezt fogja újra és újra ismételni, amíg ezt valahogyan szét nem választja az elméje. És ha már felnőtt vagy, akkor is lehet, hogy alkalmazod ezt, még egyszer nem szándékosan.
�Elkerülök általa valamit
Ha nem szeret valaki iskolába járni, lehet, hogy nem is tudja ezt elmondani sem, csak érzi, akkor is könnyen alkalmazhatja azt, hogy megbetegszik. Ha van olyan személy, akit nem szeret, akkor is megbetegedhet. Ha ez bevált régen, akkor most is beválik. Ha beteg vagyok, nem kell részt venni valami olyan eseményen, amin nem is szeretnék.
�Dr. Máté Gábor könyveiben többször leírja, hogyha nem tud valaki nemet mondani valamire, amit nem szeretne, akkor a teste teszi meg helyette. (Dr. Máté Gábor: A test lázadása című könyve)
Van valami, amit elkerülsz akkor, amikor beteg vagy?
Van valami, amitől félsz, ha egészséges lennél, akkor csinálnod kellene?
�Igazolják az egyik hitrendszeremet (én beteges vagyok)
Bár furán hangzik, de valójában nagyon fontos, hogy önigazoljuk magunkat. Még akkor is, ha az számunkra nem jó, nem egészséges, akár fájdalmas. Mert ha van egy hitrendszerem, ami kialakult mondjuk 3 éves koromban és kiderül, hogy nem igaz, akkor a világképem borulna meg, ami veszélyes. Nincs tájékozódási pont. Vagyis, ha azt tanultam meg, hogy én beteges vagyok (és ez jó, mert nyerek általa ezt-azt), akkor ez szuper. Nem kell megkérdőjeleznem a világnézetem. Semmi nem fontosabb az elméd számára, mint az, hogy túlélj és biztonságban érezd magad. Meglegyen a rutin, a szokás, a kapaszkodó. Ha ez nincs, akkor veszély van. Nem jó, ha valami ellentéteset mond, állít, mert az veszélyes.
�Mennyire utáljuk, ha valakinek más a véleménye? Mennyire könnyen és egyértelműen lehülyézzük azonnal vagy szemérmesebbek otthon a négy fal között?
�Miért? Mert veszélyes! Veszélyes a világnézetemre! Ha megborul, amit eddig gondoltam, akkor újra kell értelmeznem az életemet és az baj. Inkább általánosítok, egyszerűsítek és megtartom magam abban a hitben, hogy én jól látom a világot. Minden ember meg van róla győződve, hogy jól éli az életét, hogy jól gondolkozik, hogy a meggyőződései igazak.
�Az nem baj, hogy ez sokszor az ego játéka és az sem, hogy sokszor téves. De megerősít és segíti a túlélésemet… egy darabig. De néha frissítésre szorulnak ezek a programok, pont úgy, mint a számítógépen. Vannak programok, amik egy ideig segítenek Téged, például, hogy vigyázz a fiúkkal édes lányom, mert mind azt akarja. Ez mondjuk 18 éves korodig lehet, hogy jó. De ha 48 éves vagy és nem tudsz párkapcsolatot kialakítani, akkor már erősen frissítésre szorul, igaz?
Az egyik legfontosabb minden ember számára a figyelem és a szeretet. Ha ezt az elfoglalt, stressz szülők nem tudták vagy tudják megadni, mert örülnek, hogy túlélik a napot, akkor nem sok időt és figyelmet tudnak a gyerekükre szánni. Neked pedig gyerekként muszáj volt elérni, hogy megkapd ezt az alapvető emberi szükségletet. Ha betegséggel, akkor úgy. Ha ez többször ismétlődött, akkor pedig nagyon hamar igazsággá válik.
Mi van, ha az elméd meg tud betegíteni? Mi van, ha az elfojtott érzelmeid meg tudnak betegíteni? Ez igazából egyáltalán nem kérdés �
Miért nem vált ez nagy körben ismertté? Miért nem csinálja ezt mindenki, ha működik? Kérdezik tőlem sokan.
Azért mert évtizedes, évszázados kondicionáltságot nem könnyű megváltoztatni.
Mert ha kiderül, hogy máshogy is lehet, akkor meg kell kérdőjelezni az eddigi életemet és akár szeretteim esetében betegségeket, amiknek káros kimenetele lehetett, vagy akár halál.
Akkor bűntudatom lenne, hogy ezt nem próbáltam, mert hülyeségnek tituláltam.
�Lesznek mindig olyan emberek, akik foggal-körömmel védeni fogják a saját elképzeléseiket, akkor is, ha már ők is érzik, hogy sántít vagy nem jó. Soha nem fogják belátni, hogy van más út is.
Meg kell értened, a legtöbb közülük nem érett meg a valóságra. És sokuk úgy megszokta, oly gyógyíthatatlanul függ a rendszertől, hogy foggal-körömmel védeni fogja." (Morpheus - Mátrix)
Én nem őket szólítom meg, hanem azokat, akik érzik, hogy lehet másképp is, hogy létezik más lehetőség is. Hogy igenis nem lehet csak a testet nézni, ha nemcsak anyag vagy.
Tudd, hogy semelyik esetben sincs Veled baj, nem csináltál semmit rosszul. Van egy programod, ami bekerült a tudatalattidba és magától előkerül hasonló helyzetben.
Fel kell tárni, hogy mikor és miért került oda és mi. Mit támogat és mit ad Neked?
Én amikor együtt dolgozom a klienseimmel tipikusan ilyen esetekben, amikor van egy fizikai tünetük, de semmi nem segített, akkor feltárom velük a lelki oldalt☯️
Ezenkívül a gondolkodásmódjukat is megváltoztatjuk, átkeretezzük olyan esetekben, amikor ez káros számukra. Sorra kerülnek a hiedelmek, hitrendszerek és korábbi negatív események, amik kapcsán megváltoztatjuk az érzelmi töltetet.
Ha valami Veled történik, akkor Te is ott vagy a képletben, ne húzd ki magad sosem belőle, mert azzal még erőtlenebbé válsz.
A betegségnek sok előnye is van az elméd számára és akár a lelked számára is.
�Tehát, ha meg akarjuk szüntetni a testi fájdalmadat akkor a cél az, hogy nyakon csípjük az előnyeit, ha ez megvan, ebből fejtjük vissza, hogy mi okozza ezt, ha ez megvan, akkor tudjuk ennek a mintáit átírni, így ez az én megközelítésem sajátossága.
szivkez.jpg
Ha már unod a fizikai tüneteidet, és nem is gondoltál arra, hogy foglalkozz az elméddel és lelkeddel, akkor írj rám nyugodtan és segítek irányba állítani Téged.
süti beállítások módosítása