Coaching

Lelki edző

12 figyelmeztető jel, hogy nem szereted magadat eléggé

2020. június 23. - Lelki edző
 1. Bántod magadat és másokat

A bántás bármilyen formája előfordulhat. Akár szavakkal, akár tettekkel. Egyfajta önbüntetés ez. Aki nem szereti magát sajnos gyakran ezt leplezni szeretné és másokat kezd el bántani szavakkal és máshogyan, felhívja a figyelmet mások hibáira, kritizálja őket, hogy kevésbé legyen fájó a saját „hibája”. Ezzel együtt jár, hogy úgy érzi nem szerethető, vagyis akkor biztosan az ellenkezője. Valamiért hibáztatja magát és nem szereti saját magát olyannak, amilyen. Társulhat hozzá önbántás is akár.

 1. Elítélsz másokat és magadat is

Aki ítélkezik, látszólag másokat ítél el, de ennek sokszor véleményem szerint az az oka, hogy saját magát is elítéli az ember. Mint az előző pontban is.

itelkezes12.jpg

 1. Kellemetlen és kötelező programokkal teli az életed

Tele van az életed kellemetlen és kötelező dolgokkal. Az nem elég, hogy hát az élet ilyen és persze nincs mindenkinek választása. De igen, NEM-et mondani lehet nagyon sokszor. Tele van a szókészleted a muszáj, kell és kellene szavakkal. Nem veszed észre, hogy nem muszáj és nem kötelező semmi csak levegőt venni, választásod mindig van. Máshogyan mindig megoldhatsz egy élethelyzetet. Látod, mennyien máshogyan oldják meg az életüket a vírus miatt, akár te is. 3 hónappal ezelőtt ez is elképzelhetetlen lett volna.

 1. Nem mered megmutatni ki is vagy valójában

Idomulsz másokhoz, alkalmazkodsz és szeretnél olyan szerepben feltűnni, ahogy SZERINTED látni akarnak. Ezzel egy a baj, el fogsz szédülni, ha mindig arra forogsz, amerre mások szerinted gondolják és sokkal visszatetszőbb leszel. Úgysem tudod, ki mit szeretne, egy biztos az eredeti éned legalább olyanokat vonz és olyanoknak fog tetszeni, akiknek érdemes.

maszkok.jpg

 1. Nem azt csinálod, amit szeretsz

Nem olyan a munkád, amit szeretsz és még a szabadidődet sem úgy töltöd. Egyszóval nem engeded meg magadnak, hogy jól érezd magad. Akár még úgy is gondolhatod, hogy nem érdemled meg.

 1. Nem vagy magadnak elég fontos

Hát az a rossz hírem van, hogy senkinek nem leszel elég fontos. Neked kell magadat fontosnak gondolni és érezni. Ne mástól várjuk el, hogy én legyek neki a fontos, mert ő egy másik ember és máshogyan fogja ezt kivitelezni. Te önmagadnak legyél fontos!

 1. Nem figyelsz magadra, és a tested jelzéseire

Nem törődsz az egészségeddel, megeszel olyan dolgokat is, amik lejártak J. Nem is hagysz magadnak elég időt enni vagy inni. Nem figyelsz arra, ha a tested jelez, hogy például fáradt.

 1. Függőségeid vannak

Aki nem szereti magát előfordul, hogy úgy érzi van benne valami, amit el akar nyomni. Vagy van benne egy erős hiányérzet, például nem kap elég szeretetet. Azt hiszi, ezt másoktól kell kicsikarni és kijátszmázni, de valójában nem. Bőven elég, ha te szereted magadat. Előfordulhat, hogy függőségekbe menekül, aki nem szereti magát, ez lehet dohányzás, társfüggőség vagy vásárlási függőség, de akár drogfüggőség is. Ha valaki 100%-ig szereti magát, bántaná a testét és az egészségét? 

dohanyzas.jpg

 1. Elviseled, ha bántanak

Lehet ez is az egyik oka annak, ha valaki hagyja, hogy csúnyán beszéljenek vele vagy bármilyen módon bántsák. Mélyen legbelül úgy érzi, hogy nem szerethető, nem érdemli meg a normális életet. Elhitte ezt valakinek. Sokat hallotta vagy valamiért ezt szűrte le a világból. Akárhogy is, azt a hiedelmet erősítette meg magában, hogy nem értékes, nem szerethető. De ez nem igaz. Minden ember értékes és minden ember más és másban jó. Egyedi vagy és különleges, ha nem tudnád!

 1. Magadat sorolod leghátra

Ismerős? Ez nem mindig szembetűnő megalázkodás, de sokan, ha magukért kell tenniük meg sem mozdulnak, de ha másért kell, akkor azonnal. Ismersz ilyet?

 1. Nem értékeled magadat eléggé

Nem vagy tisztában az értékeiddel, az erősségeiddel, vagy, ha igen, alábecsülöd ezeket és nem hiszed el, hogy így van. Talán nem is szereted a dicséretet. Nem is érted, hogy neked szól.

 1. Nem tudsz egyedül lenni

Aki nem szereti magát eléggé, általában nem szívesen van egyedül. Miért? Mert nem szeretne szembesülni saját magával. Érzi, hogy valami nincs rendben, de inkább munkába vagy kötelező és egyéb programokba menekül. Ehhez társulhat alvászavar is akár.

Ha ezek nem rövid élethelyzetek, akkor érdemes elgondolkozni ezeken, főleg, ha ezek közül több is igaz rád. Ez csak egy szubjektív írás, te érzed mélyen belül, hogy így van-e.

 

Te mennyire szereted magadat 0-10-es skálán? Tippeld meg!

 

Lehetne ez még jobb?

 

Hogyan?

 

Valósítsd meg!

 

Remélem tetszik az írásom, ha igen, oszd meg bátran. 

Ha úgy érzed, hogy elakadtál keress bátran. 

Elérhetőségeim:

Honlap: www.lelkiedzo.hu

Facebookon is fent vagyok!

Saját gondolataim, minden jog fenntartva :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelkiedzo.blog.hu/api/trackback/id/tr815912224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

232323 2020.06.24. 18:40:20

Nem lehetek őszinte, nem csinálom azt amit akarok, idomulnom kell, stb.

Mert egy retkedés munkahelyen szerinted meddig marad bárki, aki őszintén elmondja hogy mit gondol? Vagy nem csinálja azt amihez nincs kedve?

Tudom hogy a munkahelyen kívül is van élet. Legalább 2 órán keresztül mindenki azt csinál az életében amit akar, a maradékban: meló, alvás, háztartás, evés, székelés, stb.

Az meg a legjobb, hogy arra a 2 órára is rányomja a bélyegét a sok s3gg3mhülye kolléga 9-17 között. :)

Ez van.

Köldök_szösz 2020.06.24. 19:22:18

@232323: A blog nevéből is látszik hogy ez egy bullshit gyűjtemény.
Hogyne, elméletben csillagos ötös, vagy inkább meseszerű de a gyakorlattal köszönőviszonyban sincs.

Dan da Man 2020.06.25. 00:50:27

@Köldök_szösz: De tényleg. Én is ezt akartam írni, hogy ezek AAAKKORA közhelyek. Úgy tűnik nem vagyok egyedül a véleményemmel.

Kedves blogíró!

Nem baj, hogy van véleményed a világról. Az sem baj, hogy vannak gondolataid. Sokaknak nincsenek, és ez nagyobb gond.
A probléma az, hogy amit ide leírsz, az nem korrelál a valósággal.
Más szóval, hiába írod le azt, hogy okosnak lenni előny - nem mindenki születik okosnak.
Az Általad javasolt dolgok nem minden esetben megvalósíthatóak.
Így a megnyilvánulásaiddal csak még nagyobb frusztrációkat okozol embereknek, akik így is eléggé össze vannak zavarodva (hiszen nem szeretik magukat).
Vagy írj árnyaltabban tehát (a közhelyek megvalósíthatóságát is elemezve), vagy ásd bele magad jobban a témába, hogy ne csak a felszínt kapargasd, mert ez így nagyon vékony, és nem csak haszontalan, de már-már káros is.
Pedig értelmes tanácsokra szüksége lenne az embereknek, mert sokaknak vannak problémái. Ha az a célod tehát, hogy taníts, akkor csináld jól! Mert blogbejegyzést sajnos arról is írhatnánk, hogy miért akarnak olyan emberek tanácsot adni, akik nem hivatottak erre...