Kineziológia + EFT

Lelki edző

Lelki edző

11 ok, hogy miért nem találsz párt

2020. május 04. - Lelki edző

Ez a saját véleményem, a saját nézőpontom. Úgy vettem észre, hogy sok embernek van a párkapcsolattal, házassággal problémája. Különböző okokra vezethető vissza, de úgy gondolom mindig van mögötte valamilyen félelem és sok negatív érzés és gondolat. Fél valaki, hogy nem jól alakul, csalódik, megbántják, átverik vagy megalkuszik egy pár választásnál. Az a baj, hogy sokkal jobban befolyásol minket, amit hiszünk, mint eddig gondoltuk volna és most már végre tudományos tény is ez. A hit biológiája rendkívül fontos. Erről későbbi pontban. 

  1. Az eddigi tapasztalat és minta

Azt gondolom, hogy a leggyakoribb ok, ami emögött ténylegesen van a sok negatív gondolat, tapasztalat és minta a másik nemről. A pszichológusok és egyéb szakemberek is egyetértenek abban, hogy az első 7 év nagyon meghatározó egy ember számára, és bár felnőtt fejjel azt hisszük az már régen volt, valójában egyáltalán nem. Nagyon sok konklúziót levonunk abból, hogyan élnek mellettünk a szüleink, mennyit veszekednek, mennyit beszélgetnek stb. Akár hiszed, akár nem, akkor is így van.

Nagyon fontos, hogy mit látunk otthon és mit gondolunk akkor pici gyerek fejjel a házasságról, együttélésről és a szerelemről.

Kérdőjelezd meg a gondolataidat.

byron_katie_gondolat.jpg

  1. Azt gondolod, hogy van egy lelki társad és boldogan éltek, míg meg nem haltok

Azt gondolod, hogy van valahol egy lelki társad és ha őt megtalálod, akkor majd boldogan éltek, míg meg nem haltok. A saját személyes véleményem, hogy a lelki társad nem csak örömöt és boldogságot fog hozni az életedbe, sőt lehet, hogy a legnagyobb tanulási folyamatot és feladatokat, amire nem számítasz. Lehet, hogy van lelki társunk és lehet, hogy van, akivel jobban passzolunk, de ez is nagyon hamar átcsúszik valami másba, ha nem vagy tudatos. Miért?

  1. Jövőbelátás

Előre kitalálod, hogy mit is akar vagy gondol a másik rólad. Ó, hányszor találjuk ki előre, vetítjük előre, hogy mi is lesz. Ez az ego játéka, aki mindent tudni akar. Jajj, hát jobban néz ki, mint én. Lehet, hogy nem akar gyereket, vagy akar. Lehet, hogy a pénzemre hajt. Félek, hogy behódolok neki, félek, hogy megalkuszom. A sor végtelen, millió dolgot hallottam már randik előtt. Nem látsz a jövőbe úgy gondolom, akkor ne találd ki előre, hogy mi lesz.

  1. Ismétlődések az életedben

Gyakran előfordul, hogy újra éled ugyanazokat, amiket eddig csak másokkal. Nem egyszerű észrevenni először, de ha egyszer észrevetted, ordít majd. Ismétlődő eseményeket keress az életedben. Mindig ugyanúgy lesz vége a kapcsolatodnak, mindig ugyanúgy veszekszünk, mindig ugyanolyan típusú pár választasz, mindig ugyanolyan nevű embereket választasz. Neked mi ismétlődik? Egy dátum? Egy hónap? Egy forgatókönyv? Legyél kicsit figyelmesebb, vidd a figyelmedet erre. Nézd kívülről az eddigi kapcsolataidat és vedd észre!!!

  1. Korlátozó hiedelmek

Azt hiszem mindannyian, ha a szívünkre tesszük, a kezünket fel tudunk sorolni legalább 5 negatív gondolatot a másik nem képviselőjével kapcsolatban, amit tapasztaltunk vagy láttunk otthon.

Az agyad elárulom a legújabb kutatások szerint (Dr. Bruce Lipton és Dr. Joe Dispenza) nem tudja, hogy hány éves vagy. Nem tudja, hogy éppen 4 vagy 14 vagy 24 vagy 74 éves vagy-e. Ezért az ’ó, az már régen történt’ és ’már túl vagyok rajta és feldolgoztam’, egész egyszerűen nem igaz sajnos, ilyen nincsen. Ha te nem szakembernél voltál a problémáddal vagy valamilyen segítő módszert használtál, akkor a fejben helyre raktam és már régen volt, nem elég! Sajnos.

Az agyunk több részből áll és mi nem igazán tudjuk különválasztani, nem igazán vagyunk ebben járatosak. És minden gondolatra azt hisszük, hogy az jó és úgy van, pedig nem.

Kérdőjelezd meg a gondolataidat.

Azt gondolod, hogy minden férfi disznó, azt gondolod, hogy minden nő a pénzre hajt stb. Ha előtte van, hogy mindig, vagy minden az is árulkodó, egy általánosítás. És tovább megyek, a hited és hiedelmed lényege, hogy olyan embereket találj, akik ezt igazolják és mondhatni csak őket fogod észrevenni. Lehet, hogy lesz másmilyen is, de téged nem az fog vonzani, hanem, aki azt igazolja, amiben hiszel. Ez most már nem spirituális blabla, hanem bizonyított tény. Egy orvos ezt bizonyította be, a hit biológiája címmel vannak fent előadásai a YouTube-on és könyvet is írt és világszerte beszél erről a felfedezéséről, hogy milyen fontos az, hogy miben hiszünk. És teljesen komolyan vizsgáld meg bármiről, amiben hiszel, hogy honnan vetted az információt, kinek hitted el? Mert tanították az iskolában? Ott a legfrissebb kutatásokat tanulod? Biztos, hogy a világon minden információhoz hozzáférsz? 100%-ig biztos vagy benne, hogy amit gondolsz az igaz? Mi van, ha mégsem?

  1. Nem vagy hajlandó változtatni

Én ilyen vagyok és kész, fogadjon el a párom, úgy ahogy vagyok. Ez egyrészt igaz, de TE elfogadod őt 100%-ig, sosem kritizálod? Ez akkor működik, ha már mindketten szentek vagytok és nem ítélkeztek és nem bántjátok egymást, nem játszmáztok. Van, amin érdemes változtatni, például a gondolkozásodon és az érzéseiden, hogy neked jobb legyen, nem a másik miatt és mert ő kéri, hanem mert Te úgy érzed, hogy neked szükséged lenne változásra valamilyen téren. Az élet nem egysíkú, szükséged lesz az alkalmazkodásodra, de nem a meghunyászkodásra, hanem olyan változásra, amit belülről érzel és te döntöd el, hogy erre van szükséged.

  1. A másiktól várod, hogy boldoggá tegyen

Úgy gondolom, hogy a kulcs a mi kezünkben van és nem jó, ha odaadjuk valaki másnak. Annyira jellemző, hogy nem tesz boldoggá, megríkat és boldogtalanná tesz és elrabolta az időmet a MÁSIK, mindig a másik. Hallod ezt? Te nem vagy a kapcsolatban? Ha az ember kevésbé tudatos vagy nagy a gond, akkor lépjen ki, mert az is jobb, mint évekig boldogtalannak lenni. Ha úgy gondolod, hogy hajlandó vagy tenni a párkapcsolatért, akkor a legtöbbet azzal teheted, hogy megismered saját magadat, az igényeidet, a szükségleteidet, a gondolataidat, az érzéseidet, a traumáidat és akkor hamar rájössz, hogy érdemes visszavenni a felelősséget és nem másnak adni felelőtlenül. Te vagy a felelős a boldogságodért, a másik egy bónusz, egy ajándék, ha úgy tetszik és egy tükör, aki segít neked abban, hogy még min érdemes változtatni, hogy neked jobb legyen!

a_hibat.jpg

  1. Nem ismered magadat eléggé

Az önismeretet nagyon fontosnak tartom, amíg nem tudod, hogy mi irányít téged úgy igazán, milyen is vagy valójában, addig nem tudod észrevenni sem a saját traumáidat, játszmáidat, sem másét. Mondhatjuk, hogy nem játszmázunk, de ez nem igaz, sajnos azt hiszem az ember nagyon hamar belemegy, sok év önismereti munka után is, de egyre kevesebbszer és egyre jobban észreveszi már azt is, ha közelít felé. Az önismeretet nem lehet megspórolni, ha boldogtalannak érzed a kapcsolatodat, úgy gondolom, akkor ez ismétlődni fog. Kár azt várni, hogy majd mással másmilyen lesz, mert magadat viszed a következő kapcsolatba is.

maszkok.jpg

Válaszd a saját arcod! Ne vegyél fel álarcot, mindenki az eredetit szereti, nem az utánzatot.

  1. Nem szereted magadat eléggé

Kapcsolódik az előző ponthoz, ha nem ismered magad, akkor nem is biztos, hogy szereted magadat, de az is lehet, hogy már minden önismereti folyamaton túl vagy és nagyon jól ismered magadat, de nem tudod ezt elfogadni vagy szeretni magadban. Az is szükséges egy boldog párkapcsolathoz, hogy te is szeresd magadat, ha nem is 100%-ig, akkor azért legalább 80%, ha valakinél ez 10-20%, akkor ne lepődjön meg, hogy boldogtalanok a kapcsolatai, abban a kapcsolatban Te is benne vagy és a te részed elég boldogtalan és azt gondolom, talán a másik fél is hasonlóan van ezzel, mint Te. És két ember, aki 20%-ban szereti magát, hogy lenne már boldog? Ott játszma lesz és az igazunk keresése és folyamatos veszekedés. Nagyon sokat tudok neked ebben segíteni, persze a folyamaton Te mész keresztül, de tudok segíteni abban, hogy ez változzon. Erre is használom az EFT-t, érzelmi felszabadítás technikát.

sziv_no_lufikkal.jpg

  1. Hidd el, hogy van boldog párkapcsolat

Nem, tökéletes nincsen, olyan nincsen, hogy minden rózsaszín nincs nehézség és nézeteltérés, de ettől még lehet egy kapcsolat boldog, támogató és szeretetteljes.

Szóval a hited, mint azt írtam korábban is, meghatározza az életed és a történéseidet, ugyanilyen erővel a negatív hiedelmeidet elkezdheted felcserélni pozitívra is. Ugyanannyi erővel hihetnél jót is a másik nemről és hihetnéd, hogy te tudsz változtatni az életeden! Ha az ember nem változtat, akkor mitől várja, hogy legyen változás az életében?

  1. Negatív érzések

Bevallom a negatív gondolatok mellett a negatív érzések, félelmek, aggodalmak, csalódások azok, amik a legjobban kihatnak a párkeresésre és a kapcsolatban létezésre. A gondolathoz mindig társul érzés és fordítva, szóval nem lehet elkerülni őket. Csak van, akinek nehezére esik az érzéseire fókuszálnia, mert már olyan régóta nem figyeli őket, elnyomja őket. De érdemes, mert az érzés, mindig segít és mindig igaz, a gondolatod meg percről percre változik. Ebben megint egyértelműen jó segítség lehet számodra az EFT, érzelmi felszabadítás technika.

Most nehéz ismerkedni a járvány miatt, de elkezdheted a személyiség fejlesztést és saját magadat elfogadni és szeretni, így mire el tudsz kezdeni ismerkedni újra, már nem onnan kezded, ahol abbahagytad. Majd online elkezdhetsz ismerkedni és legalább lesz időtök igazán megismerni egymást.

Én a helyedben most ebbe fektetnék időt és energiát, a magadra szánt idő, sosem felesleges.

Mindig megtérül, de ehhez te is kellesz!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is.

Kövess a Facebookon!

Ha pedig elakadtál, akkor kérj időpontot személyes beszélgetésre. 

Honlapom: www.lelkiedzo.hu

Képek: Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása