Kineziológia + EFT

Lelki edző

Lelki edző

10+1 ötlet a lelki egészségedért!

2020. október 10. - Lelki edző

Ma van/volt a lelki egészség világnapja!

Miért is fontos a lélekkel foglalkozni?

Mert, ha az nincsen rendben, akkor az fizikai és egyéb más problémákat is okozhat.

Vannak, akik szerint a lélek az egyetlen, ami megmarad belőlünk akár a halálunk után is, vagyis megéri ebbe fektetni, ha van következő élet akkor is és ha nincs, akkor a jelenlegiben is.

Ha a lélek nincs rendben, akkor betegségeket is okozhat. Kihat a családunkra, a párkapcsolatunkra és a munkánkra. A depresszió például igen gyakori hazánkban.

Emellett a stressz szót már mindenki ismeri és a feszültség és a szorongás is a mindennapjaink része. Ennek nem kellene így lennie. A stressz egy bizonyos fokig segít és tettekre sarkall, de ha hosszú távon benne maradunk, akkor az károsítja az egészségünket.

Mit lehet tenni a lelki egészségért?

  1. Szeretve lenni, szeretteinkkel lenni, szeretni

Az embereknek fontos a család, a szerettei, közel lenni hozzájuk, általuk és velük megtapasztalni a szeretet. Fontosnak érzem kiemelni, hogy a szeretethez nagyon sok mindent hozzákapcsolunk, ami nem idetartozik. A szeretet szeret és kész, nincsen más, a többit mi rakjuk hozzá.

Pál 1. levele a korinthusiakhoz 13, 4-8.

"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,
nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz,
mindent remél, mindent elvisel. A szeretet nem szűnik meg soha."

  1. Meditálni

Hogyan meditálj? Ülj le, csukd be a szemed és próbálj nem gondolni semmire, vagy kívülről figyelni a gondolataidat. Vegyél mély levegőt és fújd ki. Miközben beszívod gondolj valami szépre, jóra, felemelőre, amikor kifújod akkor valami negatívra. Én így szoktam. Egyszerű és jót tesz. Vannak fokozatai, lehet máshogyan is. A lényeg, hogy időnként csináld. Szánj időt magadra és arra, hogy befelé figyelj!

  1. Pihenés, alvás

Pihenj, az alvás is nagyon fontos. Ma már egyre több embernek van baja az alvással, nem tud aludni, vagy felébred alvás közben. Vagy nem alszik mélyen. Legalább heti egyszer engedd meg magadnak, hogy ne órára keljél. Sok oka lehet annak, ha valaki nem tud aludni, lehet a stressz is, valami, ami zavar, amire keresed a választ, de nem találod.

alvas.jpg

  1. Hobbikkal foglalkozni

Amikor valami olyat csinálsz, amit szeretsz, akkor mindenféle pozitív hormon termelődik a testedben és ez minden porcikádra és sejtedhez eljut. Fontos, hogy találd meg, mit szeretsz és időnként csináld is.

  1. Mozogni, sportolni

Én sem vagyok egy nagy sportlady, de sétálok, kirándulok az erdőben és futok. A mozgás során is rengeteg pozitív és hasznos hormon szabadul fel. Kezdd el, nem az a lényeg, hogy nehéz és fájdalmas legyen, lehet az bármi, csak csináld!

Te mit szeretsz sportolni? Mikor szoktál? Mikor mozogtál utoljára?

futas.jpg

  1. Önismerettel foglalkozni

Ha nem ismered magadat és a tudatalattidban futó blokkokat, akkor minden más is nehéz lesz és áldozatnak fogod magad érezni. Pedig nem vagy az. Ráadásul nem érted miért történik mindig ugyanaz egymás után.

  1. Legyél hálás

A hálát nem egy, nem két ember gyakorolja. Ez egy nagyon pozitív érzés, amit jó, ha át tudsz érezni és minél többször, annál jobb neked. És minél több olyan dolgot gyűjtesz össze, amiért hálás vagy, rájössz, hogy nem is olyan rossz a helyzet, mint gondoltad.

  1. Nevess, mosolyogj

A nevetés is nagyon jó hatással van az egész testedre, szervezetedre. Azt sugallja és továbbítja a szerveidnek, hogy jól vagy, jó kedved van. Nézz vígjátékot, kabarét, stand-upos humoristákat és olyan videókat, amiben nevetnek és te is elkezded. Hahota jóga is létezik már, próbáld ki!

nevetes777.jpg

  1. Menj ki a természetbe

A természet, az állatok közelsége szintén nyugtató hatású, sétálj úgy az erdőben, mint gyerekkorodban, állj meg minden makknál és lehullott falevélnél és csipkebogyónál és csodáld meg a természet szépségeit, így ősszel kifejezetten szép az erdő :)

  1. Jótékonykodj, segíts másoknak

Sok emberre jó hatással van, amikor ő tud adni, segíteni másoknak. Nemcsak pénzzel lehet jótékonykodni, ha az lenne a kifogásod, hogy nincs pénzed. Add az idődet és pucolj hagymát és krumplit egy ingyen konyhán. Vagy vidd el a kiselejtezett ruháidat egy Családok Átmeneti Otthonába vagy régi törülközőket, ágyneműt, állatoknak való edényt egy menhelyre. Biztosan örülni fognak. És a te lelkednek is jót fog tenni.

+ 1 Ami jót tesz a lelkednek és másnak sem árt!

Elérhetőségeim:

Honlap: www.lelkiedzo.hu

Facebookon is fent vagyok!

süti beállítások módosítása